1. Welcome to Smogon Forums! Please take a minute to read the rules.
  2. Welcome to Wi-Fi! Please remember to read the rules and do NOT create a new thread for simple trades or Friend Safari codes.
  3. Click here to ensure that you never miss a new SmogonU video upload!

5th Gen PRNG Help / Info - Latest: RNG Reporter 9.96.5, PPRNG 1.15.0

Discussion in 'Wi-Fi' started by Slashmolder, Dec 1, 2010.

  1. Mattapod

    Mattapod bad clarinet music
    is a Community Contributor

    Joined:
    Jul 17, 2014
    Messages:
    1,463
    ive been using october as its summer and there was no weather, but after an entire day of varying starting ids, im moving on to other things. thanks for the help and i will remember for next time
  2. Luxpluff91

    Luxpluff91

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,850
    I tried all kinds of weather (clear, rainy, snow) and snow seemed to work better for me. Good luck!
  3. FrenchGaudi

    FrenchGaudi

    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    293
    Hello i used to do a lot of rng on retail and I'm not able to do it anymore!

    I'm folliwing the guides, but my chatots aren't even follwing the frames!

    Can someone help me?

    My infos:

    MAC Adresse: 1B7A677F79
    Id: 25008
    SID: 50466
    Timer 0: C6E

    Ds light

    French version on white.
  4. LegoFigure11

    LegoFigure11 :thinking:
    is a Community Contributor

    Joined:
    May 23, 2013
    Messages:
    507
    If your Chatots aren't giving you the right pitches, it could be because you're not hitting your Timer0. I notice that you've only listed one in your parameters (and BW have 2, BW2 have up to 15), so this is likely what it is.
    The best way to fix this is to just keep trying, you will hit the right one eventually. Otherwise you can try recalibrating to see if you can find out what your other Timer0 is and then search for seeds using that one as well.
  5. Mattapod

    Mattapod bad clarinet music
    is a Community Contributor

    Joined:
    Jul 17, 2014
    Messages:
    1,463
    i usually search 2 or 3 that come up a lot. ive also noticed with particular seeds, certain timer0 values being more prevalent. id reccommend adding another timer0 to your search paramater, finding a different seed, or both
  6. FrenchGaudi

    FrenchGaudi

    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    293
    Thanks to both of you, now I'm trying rng B/W on emulator and XD on Dolphin.

    I've got two questions one about BW:

    I cannont hit the right intial seed! Even if i calibrate the old good way with catching sweet scent a mons and put the ivs in the DS parameter Search. Is it normal?

    And about Dolphin:

    It keeps CRASHING all the time and the game is very slow anybody could help me calbrating Dolphin?

    Thanks!
  7. Hail Magikarp

    Hail Magikarp

    Joined:
    Oct 30, 2013
    Messages:
    277
    Looking for a sassy and relaxed ditto if anyone have em
  8. LegoFigure11

    LegoFigure11 :thinking:
    is a Community Contributor

    Joined:
    May 23, 2013
    Messages:
    507
    I haven't got a clue about Dolphin, but there's a few things that I could think of for your BW questions.
    1) What version of what emulator are you using?
    2) What calibration values/parameters are you using?
    3) What language are you playing the game in?

    I think you're looking for this thread.
    FrenchGaudi likes this.
  9. FrenchGaudi

    FrenchGaudi

    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    293
    I play on last desmume version of an english game ! Im using those from the reddit guide:


    • DS Type: Lite/Original
    • DS Mac Address: 0009BF123456
    • VCount: 10-70
    • Timer0: 300-1200
    • GxStat: 6-6
    • VFrame: 0-15
  10. LegoFigure11

    LegoFigure11 :thinking:
    is a Community Contributor

    Joined:
    May 23, 2013
    Messages:
    507
    I can't find the parameters for DeSmuME 0.9.11 anywhere online, but I can suggest changing to DeSmuME 0.9.9 (I've personally had success with that) and using the parameters found here for the version of the game that you are playing.
    Other than that, go to Config -> Emulation Settings in DeSmuME and ensure that the box next to "Enable Advanced Bus-Level Timing" is ticked, and that the box next to "Use Dynamic Recompiler" is unticked.

    If all that still doesn't work, then I'm afraid I can't help you.
    FrenchGaudi likes this.
  11. Thomaz

    Thomaz

    Joined:
    Jun 8, 2007
    Messages:
    2,074
    About DesmuME, definitely use the site LegoFigure11 recommended.

    As for Dolphin, go to Config and disable "Enable Dual core (speedup)". That should circumvent the crashing problem.
    FrenchGaudi likes this.
  12. FrenchGaudi

    FrenchGaudi

    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    293
    Thank you both i can run finally my intial seed! :D

    About Dolphin that didn't solve the problem. I'm running at the same time VBA maybe it cause that crash?
  13. Skymin_Flower

    Skymin_Flower It's Seed Flare time.

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    1,461
    Even if that is the cause, you will need to find a way to get them to run together anyway otherwise you cannot transfer the Pokemon from XD to GBA games. But I think it should not be the problem..
  14. FrenchGaudi

    FrenchGaudi

    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    293
    Hello there once again i'm having troubles with desmume. It's now for catching Thundurus! WHat's the hotkey to advance 1 frame by one frame? I succeed in hitting the right initial seed but the shifted started frame can be attempt because everytime I use frame advance it pause automatically!

    I use Desmume 09.9.

    Thanks!
  15. LegoFigure11

    LegoFigure11 :thinking:
    is a Community Contributor

    Joined:
    May 23, 2013
    Messages:
    507
    Assuming that you're talking about the video frame, the 'n' key should let you advance it.
  16. FrenchGaudi

    FrenchGaudi

    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    293
    Thanks! Now it's normal that it pause automatically after pressing N shift?
  17. LegoFigure11

    LegoFigure11 :thinking:
    is a Community Contributor

    Joined:
    May 23, 2013
    Messages:
    507
    Yeah, it'll pause whenever you use N to advance the video frame. When you want to resume playing normally uncheck the "Pause" button (it's under "File" iirc, will check when I'm not on mobile)
  18. FrenchGaudi

    FrenchGaudi

    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    293
    okay, thanks!
  19. LegoFigure11

    LegoFigure11 :thinking:
    is a Community Contributor

    Joined:
    May 23, 2013
    Messages:
    507
    You've got two options on how to unpause your game:
    Option 1 (open)

    [​IMG]

    Option 2 (open)

    [​IMG]

    Another thing that I've noticed that each press of N won't necessarily advance the video frame by 1; it seems that it can take several (usually 4-5 but I've experienced 20+) presses to actually advance the frame by 1, so trial and error might be necessary.
    FrenchGaudi likes this.
  20. FrenchGaudi

    FrenchGaudi

    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    293
    Okay so here's the thing i do EVERYTHING but my Thund is alwas is same

    What should id there? (open)


    Increase the delay or increase the frame advance with chatot? If so for the second option, should i flip them during the battle, inside the house, or simply after her appearance?
  21. FrenchGaudi

    FrenchGaudi

    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    293
    I fanally caught this beautiful Pokemon wht right nature, IV's and shininess! I'm so happy ^_^
    LegoFigure11 likes this.
  22. FrenchGaudi

    FrenchGaudi

    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    293
    Hi it's me once again ^^'

    I'm trying TOrnadus now but I never hit the intital seed with my White sav is it normal?

    Thanks! :D
  23. LegoFigure11

    LegoFigure11 :thinking:
    is a Community Contributor

    Joined:
    May 23, 2013
    Messages:
    507
    Are you using the right parameters? They're different for Black and White. Ensure that you're using the ones from this website and you shouldn't have any problems.
  24. astroshagger

    astroshagger

    Joined:
    Nov 28, 2014
    Messages:
    232
    Is there any difference between stationary RNG in BW2 vs BW1? I am trying to RNG Latios. Which method is that?
  25. shiny finder

    shiny finder I will travel across the land, searching far and wide...
    is a Forum Moderatoris a Community Contributoris a Smogon Social Media Contributor Alumnus
    Moderator

    Joined:
    Nov 24, 2013
    Messages:
    1,181
    No difference procedurally (which is true of most forms of RNG between the 2 games). The Latios is a stationary encounter.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 1)